HomeProjectsBio & CVEventsInterviews & ArticlesBlog
YLE
January 19, 2023

Mäntän kuvataideviikoilla voi antaa itsensä tekoälyn käyttöön – "Ihmisellä on samanlainen suhde tekoälyyn kuin jumalaan"

Yle, translated to English as the Finnish Broadcasting Company, is Finland's national public broadcasting company, founded in 1926.

Mäntän kuvataideviikoilla voi antaa itsensä tekoälyn käyttöön – "Ihmisellä on samanlainen suhde tekoälyyn kuin jumalaan"

Mäntän kuvataideviikot tarjoaa tänäkin vuonna monipuolisen katsauksen nykytaiteen kuumiin trendeihin. Nähtävillä on esimerkiksi somessa lentoon lähtenyt makkaraa syövä Mona Lisa.

Mäntän kuvataideviikot, tekoäly, Roope Mokka, Sami Lukkarinen
Sami Lukkarisen ja Roope Mokan Unelma ihmisestä -teosta (2021). Ihmiskasvot eivät ole todellisia, vaan ne on luonut StyleGANia, joka on NVIDIAn kehittämä tekoälyohjelmisto. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Pimeässä huoneessa tapahtuu jotakin erikoista. Valoa hohkaava, tulipunainen robottikäsi tekee harkittuja liikkeitä tietokoneella luotujen, kosmisia visioita sisältävien kuvien edessä. Robotista tulee mieleen jumalhahmo, joka johtaa ja määrittelee taustalla vellovan kuvakavalkadin syntymistä ja kuolemista. Teollinen äänimaailma humisee ja pauhaa mahtipontisesti.

Yksityiskohta Aishe Vejdanin Gardener Called Gardener -teoksesta (2021), joka on öljyvärimaalaus.  Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Yksityiskohta Aishe Vejdanin Gardener Called Gardener -teoksesta (2021), joka on öljyvärimaalaus. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

to read the full article, visit the link

Click images to open in full screen
No items found.
Let's Connect!

Fill up the Form  and I will get back to you as soon as possible.

Thank you! Your message has been sent!
I will get back to you as soon as possible.
- Aishe
Oops! Something went wrong while submitting the form. Please refresh and try again.
You can also contact me directly via email: aishevejdani@yahoo.com